Lemmikkieläinten Reiki- ja energiahoidot

Energiahoitaja Terhi Hinkka hoitaa koiria, kissoja ja muita lemmikkieläimiä

Energiahoitaja Terhi Hinkka antaa Reiki- ja energiahoitoa lemmikkieläimille, tässä koiralle (lemmikki). Kuva: Anna Mikkonen

Lemmikkieläin Reiki- ja energiahoidossa

Reiki- ja energiahoito sopii hyvin lemmikkieläimien hoitamiseen: koirille, kissoille ja pienemmille nisäkkäille, kuten kaneille ja marsuille. Hoito tasapainottaa sekä lemmikin kehoa että mieltä, sopien erilaisten fyysisten ja psyykkisten vaivojen hoitamiseen. Reiki-ja energiahoito täydentää lemmikin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tukee terveyden ylläpitämistä. Lemmikki usein myös nauttii hoidosta silminnähden ja rentoutuu sen aikana.

Lemmikkien hoitoajat ovat usein lyhyempiä kuin ihmisten. Lemmikki ottaa vastaan hoitoa niin paljon kuin siitä tuntuu hyvältä ja usein kommunikoi poistumalla tilasta saatuaan lähihoitoa riittävästi.

Lemmikki: mitä Reiki- ja energiahoidolla voidaan hoitaa

Reiki- ja energiahoitoa voidaan käyttää erilaisten oireiden hoitamiseen. Myös vaivat, joiden paikkaa tai syytä ei tiedetä, sopivat hyvin hoidon kohteeksi. Ongelmana on usein, että lemmikit ne eivät osaa kertoa oireistaan ja ongelmistaan ja näin ollen ei päästä selville siitä, mikä niitä vaivaa. Hoidon avulla on mahdollista myös paikallistaa, missäpäin kehoa lemmikillä on oireita ja samalla hoitaa niitä. Seuraavassa kerrotaan tarkemmin, millaisia oireita Reiki- ja energiahoidolla voidaan hoitaa.

Erilaiset lemmikkien oireet sopivat hoidon aiheeksi

  • Akuutissa sairastumisessa Reiki- ja energiahoidolla voidaan usein parantaa lemmikin oloa, vähentää kipuja ja nopeuttaa paranemista.
  • Rasitusvammoja sekä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja voidaan hoitaa Reiki- ja energiahoidon avulla.
  • Myös pitkäaikaissairaita koiria voidaan hoitaa. Hoidolla voidaan usein lievittää kipuja ja hoitaa oireita silloin, kun lääketieteellistä hoitoa ei ole tai sitä ei ole mielekästä tai mahdollista käyttää.
  • Reiki- ja energiahoito sopii hyvin akuuttien traumojen, kuten pienten tapaturmien yhteydessä käytettäväksi. Välitön lääkärinhoito on kuitenkin suoritettava ensin. Reiki- ja energiahoidon avulla voi olla mahdollista nopeuttaa akuutista traumasta paranemista sekä tarvittaessa paikallistaa mahdollisia vammoja.
  • Reiki- ja energiahoito sopii hyvin myös erilaisista tilanteissa olevien seniorikoirien, -kissojen ja muiden vanhuusikäisten lemmikkieläinten elämänvoiman vahvistamiseen.
  • Erilaiset reaktiot perheessä tai olosuhteissa tapahtuneisiin muutoksiin tai ei-toivottava käytös sopivat myös hoidon aiheeksi. Kuitenkin esimerkiksi rotutyypillisiin ominaisuuksiin kuten vahtimisviettiin pystyy hoidolla vaikuttamaan vain rajallisesti.
  • Voimakkaat tunnetilat, kuten esimerkiksi pelästyminen, tyyntyvät hoidon avulla. Lemmikki saattaa äkillisesti esimerkiksi pelästyä jotakin kadulla näkemäänsä tai toista koiraa. Tilanteen aiheuttama tunnetila voi jäädä päälle ja vaikuttaa eri tavoin lemmikin käytökseen useiden päivien ajan tai pysyvämminkin.

Miten Reiki- ja energiahoito vaikuttaa lemmikkeihin? Lue tarkempia tapauskuvauksia lemmikeille antamistani hoidoista

Reiki- ja energiahoidon käyttö lemmikkien oireiden paikallistamisen apuna

Reiki- ja energiahoito on olemukseltaan lempeää ja sen vaikutukset ovat lemmikin elämänvoimaa vahvistavia. Reiki- ja energiahoidolla ei ole mahdollista tuottaa lemmikille haittaa.

Hoitoa annettaessa voidaan samalla paikallistaa, mistä kohdasta kannattaisi tutkia tarkemmin, jos lemmikki on tarve viedä hoitoon eläinlääkäriin. Havaintojeni mukaan antamani Reiki- ja energiahoito on toimiva tapa oireiden paikallistamiseen kehossa. Tällä tavoin on myös mahdollista suunnata mahdollisia lemmikin jatkotutkimuksia tehokkaammin ja taloudellisemmin.

Hoitoa voidaan antaa myös lääkärissäkäynnin jälkeen suunnaten sitä lääkärin tekemien diagnoosien mukaisesti. Silloin hoitoa kohdistetaan tiettyyn oireeseen tai ongelmaan. Tällöin hoito on tarkoitus toteuttaa lääkärin antaman hoidon rinnalla. Reiki- ja energiahoito voi myös helpottaa lemmikin oloa ja nopeuttaa toipumista.

Suosittelen Reiki- ja energiahoitoa eläinlääkärin antaman hoidon rinnalla. Reiki- ja energiahoidon ei ole tarkoitus korvata eläinlääkärin antamaa hoitoa vaan täydentää sitä. Jos koira sairastuu eikä ole selvää kuvaa siitä, missä ongelma on, voidaan antaa Reiki- ja energiahoitoa ennen lääkärissäkäyntiä. Tällöin voidaan paikallistaa oireiden sijaintia kehossa ja suunnata lääkärin huomiota havaintojen mukaisesti.

Miten lemmikkieläinten hoitaminen tapahtuu

Lemmikkien hoitaminen tapahtuu tavallisesti hoitohuoneessa kosketushoitona. Tällöin lemmikki makaa sylissä, alustalla tai lattialla. Jos lemmikki ei viihdy hoitajan kosketusetäisyydellä se voi liikkua hoitotilassa. Toisinaan lemmikit viihtyvät sylissä koko hoidon ajan. Luontaiset mieltymykset ja fyysinen kunto ovat tässä asiassa usein ratkaisevia tekijöitä. Usein lemmikki nauttii hoidosta ja rauhoittuu, jopa nukahtaa, sen aikana.

Hoitoa annetaan rauhallisessa, häiriöttömässä tilassa. Tämä mahdollistaa hoitajan ja hoidettavan keskittymisen hoitoon. Kotikäyntejä varten sopii rauhallinen erillinen tila, jossa ei ole hoitajan ja hoidettavan lisäksi muita ihmisiä tai häiriötekijöitä läsnä.

Teen lemmikkien hoitoja vain kodissani Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Siellä vastaanotan pieniä ja keskikokoisia koiria. Muille lemmikeille teen kotikäyntejä. Lue niistä tarkemmin hinnastosta.

Jatka lukemista: Miten Reiki- ja energiahoito vaikuttaa lemmikkeihin

Reiki- ja energiahoitojen hinnasto (ks. lemmikkien hoidot hinnastossa alempana)

Hoidan lemmikkejä Korppaanmäentiellä Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Varaa aika 45 minuutin aika lemmikille (ole hyvä ja kirjoita lisätietoja-kohtaan, että on kyseessä lemmikin hoito).

Etusivulle


Terhi Hinkka

Energiahoitaja, Reiki Master Teacher, YTM

Korppaanmäentie 30 B 20

00300 Helsinki

p. 050-3446673

[email protected]

Ajanvaraukset sopimuksen mukaan


Tekstien copyright: Terhi Hinkka/ Hoitohuone Tyyni