Tietoa hoitoon tulevalle

Ajan varaaminen - Reiki- ja energiahoito, intialainen päähieronta - Hoitohuone Tyyni Helsinki

Ajanvaraus, maksaminen, peruutukset ja tietoa hoitoon tulevalle/ Hoitohuone Tyyni


Ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta: www.hoitohuonetyyni.fi/varaa-aika

Jollei ajanvarauskalenterista löydy sinulle sopivaa aikaa tai sinulla on ongelmia ajanvarauksessa, olethan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Ole hyvä ja kysy puhelimitse alle 36 tuntia ennen aikaa vapaana olevia aikoja


Reiki- ja energiahoito ja kvanttihypnoosi etähoitona / kaukohoitona: ajanvaraus vain Korppaanmäentien kalenterin kautta. Uudenmaankadun hoitopäiville ei ole etäaikoja.

Lemmikin energiahoidot: vain Korppaanmäentiellä. Kesto: 60 minuuttia: Kirjoita “Viesti työntekijälle” -kohtaan: “lemmikin hoito”. Huom. Lemmikkien hoitoihin liittyen ole hyvä ja lue hinnaston lopusta kohta “Lemmikkien hoitoihin liittyen tärkeää”.


Maksaminen

Voit maksaa hoidot käteisellä, pankki- ja luottokorteilla (myös kännykkään ladatulla kortilla) ja Mobilepay:lla. Maksu etukäteen verkkokaupan kautta onnistuu myös.

Hoitoajat ja tapaamiset

Hoitoajat ja tapaamiset ovat arkipäivisin, -iltaisin tai lauantaisin sopimuksen mukaan. Hoitohuoneella ei ole vakituisia aukioloaikoja. Kesäkaudella ei ole lauantaisin hoitoaikoja.

Peruutuksista ja ajan siirtämisestä/ Hoitohuone Tyyni

Jos sinun täytyy peruuttaa aikasi, ole hyvä ja tee sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta, puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä. Saat tekstiviestitse tekemästäsi peruutuksestasi vahvistusviestin.

Pyytäisin ystävällisesti ilmoittamaan ajan siirroista tai peruutuksista viimeistään 24 tuntia ennen varattua hoitoaikaa. Varaus on mahdollista perua myös sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta 24 tuntia ennen varattua aikaa. Alle 24 tuntia ennen varattua aikaa perutuista varauksista veloitetaan peruutusmaksuna 1/2 hoidon hinnasta. Tämä koskee myös hoitoja, joiden ajankohtaa siirretään alle 24 tuntia ennen varattua aikaa.

Jos et muista aikaasi tai et saavu paikalle muusta syystä varattuna aikana ilmoittamatta siitä etukäteen, veloitetaan varaamastasi hoidosta täysi maksu.


Tietoa hoitoon tulevalle/ Hoitohuone Tyyni

Reiki- ja energiahoito tehdään asiakkaan levätessä hoitopöydällä vaatteet päällä (osittain myös asiakkaan seistessä ja istuessa). Normaalit arkivaatteet käyvät hyvin hoitoa varten, jos ne ovat puristamattomat, rennot ja niissä on mukavaa olla. Myös intialainen päähieronta ja energiahoitoa ja intialaista päähierontaa yhdistävä hoito tehdään vaatteet päällä. Paras asu intialaiseen päähierontaan on pitkähihainen sileä trikoopaita.

Intialainen päähieronta tehdään tuolilla istuen. Intialaista päähierontaa ja Reiki- tai energiahoitoa yhdistävä hoito tehdään tuolilla istuen ja hoitopöydällä selin ja vatsallaan leväten mutta se voidaan tarvittaessa tehdä myös kokonaan tuolilla istuen.

Ole hyvä ja mainitse energiahoitoon tullessasi, jos sinulla on rajoitteita selällään tai vatsallaan makaamisen suhteen tai intialaiseen päähierontaan tullessasi istumisen suhteen. Tässä tapauksessa voidaan miettiä yhdessä vaihtoehtoisia hoitoasentoja. Vaikka hoitoasennoissa olisi rajoituksia ei se estä hoidon saamista.

Energiahoidon aikana kehoa kosketaan kevyesti staattisella otteella. Osan ajasta hoitoa annetaan pienen välimatkan päästä. Intialaisen päähieronnan hoito-ote on sivelevä ja kevyesti hierova.

Lue lisää hoidoista: Reiki- ja energiahoitointialainen päähieronta.

Energiahoitoon tai hoitotilanteeseen ei liity mitään uskonnollista tai uskonnollisia symboleita.


Hoidon esteitä

En voi valitettavasti hoitaa päihtyneitä asiakkaita enkä vakavia psykiatrisia ongelmia omaavia asiakkaita. Jos sinulla on psyykkistä ongelmaa, johon toivot apua energiahoidosta, toivoisin sinun hakevan tai hakeneen apua myös terveydenhuollon puolelta. Voin antaa hoitoa muun muassa lievää ja keskivaikeaa masennusta sairastaville, jotka ovat ottaneet ja ottavat vastaan suositeltua hoitoa terveydenhuollon puolelta. Myös vakavien fyysisten sairauksien, kuten syövän, yhteydessä toivoisin asiakkaan ottavan vastaan koululääketieteen tarjoamaa hoitoa.

Myös raskaana olevat voivat käydä hoidoissa. Kertoisitko kuitenkin hoitoon tullessasi, jos olet raskaana niin huomioin asian hoitoa tehdessäni.

Hoidon esteet/ energiahoito

Hoidon esteenä mainitaan toisissa lähteissä akuutissa vaiheessa oleva syöpä ja meneillään olevat syöpähoidot. Toisissa lähteissä raportoidaan syöpäpotilaan hoitamisesta. Näissä on kuitenkin eroja riippuen lääketieteellisen syöpähoidon laadusta. Meneillään oleva sädehoitojakso ei ole este energiahoidon antamiselle. Meneillään oleva sytostaatti- eli solumyrkkyhoitojakso sen sijaan on energiahoidon este. Ns. biologisten syöpälääkkeiden yhteydessä voidaan tehdä energiahoitoa, jollei samalla ole meneillään sytostaattihoitojaksoa. Ennen sytostaattihoitojaksoa myös voidaan tukea kehon omaa paranemisjärjestelmää energiahoitojen avulla. Myös sytostaattihoitojakson jälkeen on mahdollista tukea kehon toimintaa energiahoitojen avulla. Energiahoidot voidaan aloittaa 2-4 viikkoa sytostaattihoidon loputtua, riippuen asiakkaan tilanteesta ja kunnosta. Kerrothan hoitoa varatessasi tilanteestasi (ota yhteyttä). Syöpää sairastettaessa toivoisin asiakkaan hakeutuvan myös asianmukaiseen lääketieteelliseen hoitoon.

Psykiatriset sairaudet: En hoida vakavasti psykoottisia asiakkaita. Keskivaikean tai vaikean masennuksen yhteydessä toivon, että olet hakenut terveydenhuollosta hoitoa.

Hoidon esteet/ intialainen päähieronta ja yhdistelmähoidot

Intialaisen päähieronnan ja ayurvedisen pään ja kasvojen hieronnan yhteydessä on enemmän hoidon esteitä kuin energiahoidon yhteydessä. Tämä koskee myös energiahoidon ja näiden yhdistelmähoitoja. Hoidon esteitä ovat:

  • tarttuva tauti, kuume, flunssa
  • pään alueella oleva ihottuma/ psoriasis
  • akuutti migreenikohtaus (migreenipotilaita voidaan hoitaa yleisesti ja ennen kohtauksen alkamista)
  • on ollut onnettomuudessa tai tapaturmassa äskettäin (esim. niskan retkahdusvamma)
  • aivoverenkieroon tai pään alueen verenkiertoon liittyvä häiriö tai sairaus (esim. aivoveritulppa tai -verenvuoto)
  • valtionkovettumatauti
  • syöpä tai muu vakava sairaus
  • hyvin korkea tai matala verenpaine
  • tulehtuneet tai tarttuvat ihosairaudet, aivovamma, nikamatulehdus, luupiikki niskassa, sydämentahdistin, ruokamyrkytys, kivuliaita kystia tms. hoidettavalla alueella

Jos hoidettava sairastaa osteoporoosia, psoriasista tai epilepsiaa, on hoidettavan tarkistettava lääkäriltä, että päähieronta sopii.

Jos olet raskaana, kertoisitko sen hoitajalle, niin vältetään tiettyjä otteita ja tehdään tarvittaessa hellävaraisempi hieronta.

Luottamuksellisuus osana hoitamista

Asiakkaan ja hoitajan välillä vallitseva luottamuksellisuus on merkittävä tekijä osana hoitotilannetta. Kaikki hoitotilanteessa puhuttu on luottamuksellista tietoa, enkä jaa sitä muiden ihmisten kanssa. Sama koskee asiakkaan henkilökohtaisia tietoja, kuten nimeä, ammattia tai elämäntilannetta. Luottamuksellisuuteen liittyvät seikat ovat minulle tuttuja työstäni sosiaalialan ammattilaisena.

On mahdollista, että esitän hoidon tekemiseen liittyviä työnohjauksellisia kysymyksiä kollegoilleni, opettajilleni tai muille, joilta haen tukea ja ohjausta työhöni. Silloin merkityksellinen seikka on ainoastaan se, johon etsin uusia näkökulmia, eivät muut asiakkaan elämäntilanteeseen liittyvät tekijät tai henkilökohtaiset tiedot


Tutustu hinnastoon


Hoitohuone Tyyni

Terhi Hinkka

Energiahoitaja, Reiki Master Teacher, YTM

Uudenmaankatu 33 (parillisten viikkojen tiistait)

00120 Helsinki /

Korppaanmäentie 30 B 20

00300 Helsinki

p. 050-3446673

[email protected]


Tekstin copyright: Terhi Hinkka/ Hoitohuone Tyyni