EFT-tunnetyöskentely

EFT tunnetyöskentely keho terapia naputtelu taputtelu tapping tunnekehon hoito terapeuttinen Helsinki Espoo Vantaa

EFT eli Emotional Freedom Techniques on tunnetyöskentelyn menetelmä. Se tunnetaan myös nimellä naputtelu tai taputtelu eli englanniksi tapping. Sitä voidaan käyttää negatiivisten, elämää häiritsevien ja toistuvien tunnetilojen hoidossa. Menetelmässä akupunktiopisteiden käsittelyä (ilman neuloja) yhdistetään negatiivisten tunteiden käsittelyyn ja vapauttamiseen keho-mieli-kokonaisuudesta.

Kehon ja mielen kokonaisuus

EFT on on kehon ja mielen kokonaisuutena huomioon ottava integroiva menetelmä. Se yhdistää keskusteluterapiaa ja akupainantaa. Akupainanta on akupunktiopisteiden käsin painamiseen perustuva menetelmä. Menetelmän tausta on siis perinteisessä kiinalaisessa akupunktiossa, psykoterapiassa ja kinesiologiassa eli lihasopissa.

Tunteiden purkaminen kehon tasolta

EFT-naputtelulla pyritään purkamaan negatiivisia tunteita keho-mieli-kokonaisuudesta. Tunteiden purkaminen tapahtuu menetelmässä kehon tasolta ja vaikutukset tuntuvat sekä mielen että usein myös kehon tasolla. Samalla on tavoite vähentää tunteiden häiritsevyyttä ja muuttaa ajattelua myönteisemmäksi ja terveyttä vahvistavammaksi.

Naputtelu helpottaa fyysistä ja psyykkistä oloa, koska se vapauttaa negatiivisia tunteita suoraan kehon tasolta. Hoidolla voidaan pyrkiä vaikuttamaan stressiin, traumoihin, pelkoihin, vaivoihin, tunnelukkoihin ja riippuvuuksiin. Menetelmällä on saatu erinomaisia tuloksia muun muassa pelko- ja jännitystilojen hoidossa. Hoidolla voidaan pyrkiä purkamaan negatiivisia käytös- tai ajattelumalleja tai tiettyyn negatiiviseen tapahtumaan liittyvää tunnetaakkaa. Sitä voidaan käyttää sellaisen stressin kokemuksen purkamiseen, joka liittyy muun muassa toistuviin negatiivisiin tunnetiloihin.

Naputtelu on toteutukseltaan hieman erikoinen mutta toimiva menetelmä. Se on psykologien ja terapeuttien käytössä. Sitä voidaan käyttää myös itsehoitoon. Menetelmä toimii kuitenkin paremmin toisen ihmisen tekemänä. Itsehoidolla voi myös tehostaa toisen tekemän hoidon vaikutusta jälkeenpäin.

Kokemuksia EFT:stä hoitajana

Hoitajana on ollut hienoa nähdä tämän menetelmän hoitavuus ja toimivuus. Hoidolla voi päästä yllättävän syviin tuloksiin. Asiakkaita häirinneiden negatiivisten tunteiden tilalle on harjoitusten jälkeen tullut helpotuksen ja ilon tunteita. Menetelmä on asiakkaan ja hoitajan kannalta kohtuullisen yksinkertainen toteuttaa.

Varaa vain aika 60 tai 90 minuutin hoitoon

Hoitoon tullessasi sinun ei tarvitse tietää, minkä energiahoidon haluat. Voimme keskustella aiheesta tullessasi hoitoon. Voit vain varata ajan 60 tai 90 minuutin hoitoon.

Varaa aika EFT-tunnetyöskentelyyn

Suosittelen varaamaan EFT-tunnetyöskentelyä ja yleensä energiahoitoja varten 3-5 hoidon hoitosarjan. Hoitojen määrän tarve riippuu toki käsiteltävästä asiasta. Suosittelen varaamaan tätä hoitoa varten 45-60 minuutin ajan. Menetelmää voi yhdistää energiahoitoon ja yhdistelmä toimii hyvin.

Näin varaat ajan:

45 minuutin aika: Valitse aikaa varatessasi hoidoksi 45 minuutin aika “intialaiseen päähierontaan”. Ole hyvä ja kirjoita lisätietoja/viesti työntekijälle -kohtaan “EFT” tai “EFT ja energiahoito”.

60 tai 90 minuutin aika: Valitse aikaa varatessasi 60 tai 90 minuutin ajan “energiahoitoon”. Ole hyvä ja kirjoita lisätietoja/viesti työntekijälle -kohtaan “EFT” tai “EFT ja energiahoito”

Vastaan myös mielelläni hoitoa koskeviin kysymyksiisi p. 050-3446673/ Terhi.

Lähde:

Siira, Juha ja Saarinen, Mikael: Tunnetreenillä tasapainoon. Harjoituksia ja tekniikoita keholle ja mielelle. Kirjapaja, 2008, 2. painos.

Kirjallisuutta:

Gary Craig: The EFT Manual. Energy Psychology Press, 2011.

Muut hoidot

Hoitohuone Tyyni